Власникам домашніх тварин потрібні інноваційні продукти з точки зору текстури та смаку, щоб радувати своїх улюбленців. Для створення продукту, який легко жувати, використовується гліцерин або пропіленгліколь.
Гліцерин: Європейське законодавство дозволяє використовувати гліцерин як зволожуючий засіб (речовина, яка затримує або зберігає вологу) в їжі для домашніх тварин. Завдяки утриманню води в їжі він допомагає запобігти її висиханню та підтримати необхідну консистенцію.
Гліцерин використовується, наприклад, в Purina® Friskies Crock & Soft для формування спеціальної плівки навколо шматочків, щоб вони залишалися м'якими (проте м'якість змінюється з часом). З іншого боку гліцерин не дає волозі пошкодити подушечки корму, щоб вони не втратили хрускіт і не запліснявіли.
Пропіленгліколь: Пропіленгліколь — це органічна сполука зі зволожуючими властивостями, яку зазвичай використовують у продуктах щоденного споживання, таких як заморожені десерти, приправи та готові суміші для тортів.
Не слід плутати його з високотоксичним етиленгліколем (складовою антифризу)! Пропіленгліколь має іншу молекулярну структуру і, отже, інакше впливає на здоров'я людини та тварин.
Чинне європейське законодавство дозволяє використовувати пропіленгліколь у кормі для собак. Наприклад, його можна знайти в Purina® PRO PLAN Duo Délice, де він створює плівку навколо ніжних шматочків, щоб зберегти їхню м'якість (м'якість змінюється з часом).
Purina® суворо дотримується дозволених законодавством максимальних рівнів, щоб зробити нашу продукцію повністю безпечною для всіх домашніх тварин.